Logo groene hart

Aan de rand van het Groene Hart is onze boerderij gelegen in de prachtige Zoetermeerse Meerpolder. De enige polder die Zoetermeer nog rijk is en waar de koeien en schapen grazen.

Het is een polder met een rijke historie. Het Zoetermeerse meer, waar de Meerpolder zijn naam aan ontleent, was tot 1614 een fors binnenmeer. In dat jaar werd octrooi verleend voor het droogmaken van het meer. Hierdoor werd de Meerpolder de eerste droogmakerij in heel Rijnland. Vanaf het droogvallen van de polder in 1616 ontwikkelde de landbouw in de polder zich goed. Nog steeds liggen langs de Meerpolderdijk boerderijen waarvan de oorspong teruggaat tot de zeventiende eeuw.

Het Groene Hart van Zuid-Holland bestaat voornamelijk uit veenweide en kleigronden. Dit gebied met kleine en middelgrote vee- en akkerbouw bedrijven, wordt omringd door de grote steden.

Het Groene Hart heeft inmiddels verschillende recreatie-mogelijkheden,zoals fietsen, wandelen, kano├źn, campings en paardrijden. Vele van deze activiteiten komen tot stand door inzet en hulp van agrarische ondernemers uit de streek. Tevens is er een grote verscheidenheid aan Streekproducten verkrijgbaar in Het Groene Hart.